Disse otte unge fra Edens ungdoms-iværksættere har haft stort held med at dyrke og sælge vandmeloner til opkøbere.

Vi er en lille times tids kørsel syd for Dar es Salaam. Stort gå-på-mod og et venligt marked gør, at det er bestræbelserne værd for denne gruppe unge mennesker.

Disse otte unge har lært at gøre et stigende behov for vandmeloner til et fælles projekt, der hænger sammen rent forretningsmæssigt. Hvad er potentialet?

Værdiskabelse

Jobs:De otte iværksættere skaber egen beskæftigelse og de ansætter arbejdskraft fra den nærliggende landsby. Udvikling og 'youth empowerment': Otte unge mennesker af denne ungdomsgruppe bliver styrket. Bestyrkelse af ungdommen er et af de klogeste træk i bestræbelserne på at skabe bæredygtighed i det globale syd.

Vækstforløser

Blot en lille investering i simple, mobile pumper og vandslanger vil gøre det muligt for gruppen at opskallere dyrkningen. Det giver større indtjeningen, og dermed mulighed for at investere overskud i yderligere avanceret vandingsanlæg.

Potentiale

Gruppen har et stærkt sammenhold og stort gå-på-mod. Gang på gang har de dyrket og solgt med pænt overskud. De har lært meget på kort tid, siden de startede i 2014. De ved allerede, hvordan de bedst sælger til opkøberne til en god pris, og de har kontakter til flere af dem.

Forretningsgrundlag

Den voksende storby har stigende brug for frugt og grønt. Forbedrede veje reducerer afstanden til et sultent marked i hovedstaden. Samme veje gør det nemmere at få opkøbere til at komme til området, hvor deres farm ligger.

Forretningsmodel

Det tager kun to måneder fra såning til høst. Når de dyrker en acre (0,4 hektar) kan de holde udgifter til såsæd, gødning og sprøjtemidler nede på kr. 3.000 og sælge vandmelonerne for 10.000, og for endnu flere penge med forbedret udstyr.

Interesseret i et partnerskab til at booste brandingen?

Få en uforpligtende snak med Henrik om et partnerskab til din virksomhed.

Invalid Number