Mwajabu er en ung iværksætter i en landsby cirka 50 kilometer syd for Tanzanias hovedstad. Mwajabu har travlt med flere indkomstskabende aktiviteter på den lille skala. Det drejer sig blandt andet om sæbeproduktion, madlavning, broderi og syning.

Mwajabu er kvindelig iværksætter. Og det er hun et sted, hvor kvindelige iværksættere er nærmest hidtil usete.

De produkter Mwajabu producerer har et marked, og hun skaber en indtægt og kan endda lægge lidt til side. Hvad er potentialet?

Værdiskabelse

Jobs: Mwajabu vil kunne beskæftige sig selv og være med til at skabe en forretning, der kan ansætte andre unge kvinder. Køn: Et spændende samarbejde med unge, kvindelige iværksættere kan være noget af en fjer i hatten. Det er i den grad foregangskvinder, vi her har at gøre med. De kan inspirere mange andre i lokalområdet.

Vækstforløser

Mwajabus største ønske er at starte et lille skrædderværksted. Hidtil har hun af og til lånt en symaskine. Hun evner at sy det, det lokale marked efterspørger. Hun vil gerne være sammen med et par af de andre om at leje et lokale og samarbejde om forskellige produktioner og salgsarbejdet.

Potentiale

Mwajabu har travlt hver dag med at generere egen indtægt via de ting, hun producerer og sælger. Med mikro-små produktioner er fortjenesten dog lille. Men Mwajabu kan som regel finde afsætning. Det giver hende mod på at opskalere hendes projekter.

Forretningsgrundlag

Både den lokale landsby, det omkringliggende område og de større landsbyer langs den nærliggende hovedvej udgør et habilt marked for Mwajabus produkter. Hvad enten det er beklædning, sæbe, madretter eller broderede pyntestoffer — så sælger tingene.

Forretningsmodel

De små indkomstskabende aktiviteter er Mwajabus eneste indtægtskilde. Det giver hende en stærk vilje. Indtil videre skaber hun et overskud, der gør hende i stand til betale for småfornødenheder — mens hun stadig bor hos noget familie. Sidenhen vil hun gerne være helt uafhængig. Det kræver hårdt arbejde og vedholdenhed. Dét ved hun.

Interesseret i et partnerskab til at booste brandingen?

Få en uforpligtende snak med Henrik om et partnerskab til din virksomhed.

Invalid Number