Ngule (N-gu-le) er tidligere kantineansvarlig og driver i dag en lille frokostrestaurant, der allerede er godt kendt i kvarteret. Hendes glæde ved det hele smitter af på hendes personale og gør, at gæsterne føler sig velkomne.

Flair for penge og evnen til at oplære de unge kvinder i kundeservice er begge noget, der gør hende sikker i hendes sag. Ligeså evnen til at sætte den daglige menu.

Ngules frokostrestaurant er rentabel, omend omsætningen ikke er så stor, som den kan blive. Hvad er potentialet?

Værdiskabelse

Jobs: Ngule har kompetencerne, der skal til for at skabe adskillige blivende arbejdspladser. Køn: Det er unge kvinder, Ngule ansætter. Det skaber empowerment for kvinder og løser dermed også andre udfordringer i lokalsamfundet. Udvikling: Forbedret frokost til billige penge styrker arbejdsstyrken i byen og er et godt bidrag til den økonomiske udvikling.

Vækstforløser

Ngule har planer om at forbedre indretningen af restauranten og købe flere borde og stole. Dette skal forbedre kundeoplevelsen og muliggøre at bespise flere og dermed forøge den daglige indtjening og opnå stordriftsfordele. På lidt længere sigt vil hun gerne udvide med endnu en frokostrestaurant, et sted hun har planer om at leje.

Potentiale

Lige så stille skaber Ngule et finansielt overskud, der muliggør at købe lidt større ind samtidig med, at hun lægger penge til side til investeringer. Men avancen er ikke stor. Restauranten skaber dog et meget stabilt og sikkert overskud, der på sigt vil skabe udvidelsesmuligheder.

Forretningsgrundlag

Det er ikke fordi Ngule ikke har konkurrence. Der er både de etablerede restauranter og gadekøkkenerne. Men Ngules frokostrestaurant kombinerer god pris og bekvemmelighed, og henvender sig dermed til det stigende antal mennesker, der har behov for en god, billig og først og fremmest hurtig frokost.

Forretningsmodel

Hver dag skal frokosten være mindst lige så god som i går. Og den skal ikke stige i pris. Det er de konkurrencevilkår, Ngules frokostrestaurant møder hver dag. Dagens overskud skal sikre indkøbet til i morgen, og der skal også oparbejdes noget kapital til at købe nogle af råvarerne i større mængder og dermed kunne forhandle indkøbsprisen. Og så skal der lægges lidt til side.

Interesseret i et partnerskab til at booste brandingen?

Få en uforpligtende snak med Henrik om et partnerskab til din virksomhed.

Invalid Number