Tecla har altid repareret computere for folk. Siden hun for et par år siden startede på fuldtid og med egen butik og værksted er det gået stærkt. Som hun siger, er hendes service mindst lige så god som konkurrenterne, men hun er bedre til at tale med kunderne.

Avancen er lille og konkurrencen hård, men hun har fat i den lange ende med sin gode kundeservice og on-site reparation og service af computere.

Teclas computerservice er rentabel trods stor konkurrence. Hvad er potentialet?

Værdiskabelse

Jobs: Tecla vil gerne snart fastansætte den første medarbejder. Køn: det er de færreste iværksættere inden for teknikkens, verden der er kvinder. Tecla er et godt eksempel for andre kvinder i Tanzania. Udvikling: Servicering af computere er et vigtigt element i landets deltagelse i den digitale tidsalder.

Vækstforløser

Når Tecla når dertil, hvor hun kan have et lille lager af de mest almindelige reservedele, kan hun spare adskillige timer om ugen på transport. Den ekstra tid vil hun lægge i udrulning af en planlagt marketing-indsats og så i at servicere de flere kunder og oplære en assistent.

Potentiale

Som alle andre steder er IT allestedsnærværende i Tanzania, ikke mindst i hovedstaden. Det er afgørende for udviklingen af den lokale business-sektor, at der er god support. Teclas tekniske kompetencer samt hendes evner til at lytte og kommunikere godt med kunderne giver samlet set hende en forkant.

Forretningsgrundlag

Dar es Salaam byder på mange lignende små virksomheder. Tecla er god til kundeservice og har en del faste kunder. Opbygningen af troværdighed er vigtig og tager tid. Der har hun erkendt. I dag er der en del virksomheder i det lokale kvarter, der foretrækker hende frem for andre.

Forretningsmodel

Tecla reparerer PC'er for mindre virksomheder på et styk-for-styk basis. Hendes særkende er on-site servicering af computere, hun ordner virksomhedernes IT-udstyr hos dem selv, så sparer de tid — og hun bliver uundværlig for dem. Reservedele fremskaffer hun selv i midtbyen. Virksomhedens faste udgifter er små, mens hun til gengæld må bruge meget tid på at fremskaffe reservedele.

Interesseret i et partnerskab til at booste brandingen?

Få en uforpligtende snak med Henrik om et partnerskab til din virksomhed.

Invalid Number